TV'de film keyfi

1 Ağustos 2009 Cumartesi

Yaz mevsiminin gelmesi ile "hadi bana eyvallah" diyerek tatile çıkan ünlü tayfası yüzünden bildiğiniz üzere yaz geldi mi televizyonda neredeyse bütün programlar, diziler tatile girer. Reyting karmaşasında da geriye düşmekten tırsan büyük kanallar yabancı filmlere öncelik vermeye başlıyor. Hatta o kadar çok film oluyor ki Oscar adayı filmler bile saat gece 12'den sonrasına kalabiliyor.

Gelin görün ki ben bu televizyonda film izleme olayından bir türlü haz alamıyorum. Eğer gerçekten kaliteli bir film izliyorsanız ve o kanalın rakipleri o saatte tırt kalıyorsa o filmin karşısında izlediğiniz filmin süresi ile reklamların süresi neredeyse eşit oluyor. Tabi bir de filmin ortasında alttan geçen soldan sallanan reklamlar da ayrı bir dert. Diyelim ki evliya sabrına sahipsiniz ve reklamlara tahammül edebiliyorsunuz, bu sefer de seslendirme ve çeviri sorunları ortaya çıkıyor. Sesin de filmin bir parçası olduğuna inandığımdan kelli yıllardır her filmi altyazılı izlemeye gayret ederim, ancak bu altyazıları da bir insan evladı çevirdiği için onlara da çok riayet etmem çünkü birçok saçma çeviri hatası ile karşılaştığımı bilirim.

"Her filmi sinemada izlemek gerek" de diyemiyorum. Hem sinemadaki kitleyi beğenmem genelde hem de ayda 7-8 kere sinemaya gidebilecek bütçeye sahip bir babayiğit de değilim. En güzeli istediğim altyazıyı seçip kafama göre durdurup devam ettirebileceğim bir şekilde odamda bilgisayarda film izlemektir sizlere de tavsiye ederim. İnsanların müzik zevkini, ahlak anlayışını, politik görüşlerini bile bozan televizyonun film keyfinizin de içine etmemesi dileğiyle iyi izlemeler diliyorum.

0 yorum:

Blog Widget by LinkWithin