Mekanize Facebook birlikleri

31 Temmuz 2009 Cuma

İnternet'ten konu açılmışken hepimizin bildiği bir Facebook olayı var. İlkokul arkadaşlarının bulunduğu türlü çeşitli videoların resimlerin paylaşıldığı dünya çapında meşhur olmuş bir sosyal zımbırtı sitesi. Sorun şu ki Türkiye'de interneti herkesin kendi çıkarlarına rahatlıkla kullanabiliyor olması doğal olarak bazılarının işine gelmiyor.

Bunun bir güzel örneği de yaklaşık 2 sene önce Genelkurmay Başkanlığının interneti ve Facebook'u kendi işine geldiği gibi kullanabilmesiydi. İlk anda Facebook ile Genelkurmay Başkanlığının ne alakası olur diye düşünmeniz normal, olayın iç yüzü ise son derece ilginç. Genelkurmay Başkanlığı Facebook üzerinden asker kaçaklarına ulaşıyor ve kişisel bilgilerinden çalıştığı yeri öğreniyor. Sonra da çalıştıkları yerlere o kişinin asker kaçağı olduğunu bildiren bir yazı yolluyor. Asker kaçağı çalıştırmak suç olduğu için işten kovulan asker kaçakları da mecburen askere gidiyor.

Bu olayın bir vahim yanı da bu şekilde 370 asker kaçağının askere alınmış olması. İnternet güzel birşey ama arasıra kime göre neye göre diye de düşünmek gerekiyor. Belki de en iyisi herkesin kendi çıkarlarına göre herşeyi yapabileceği bir yer olarak kalmaya devam etmesidir.

0 yorum:

Blog Widget by LinkWithin