İman gücü ile AIDS'e karşı koymak

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Zaman gazetesinin haberine göre gusül abdesti ve sünnet AIDS'i önlüyormuş. Hatta oranı da belli %30'a kadar. Haberin içeriğinde ise şunlar yazıyor: Akdeniz AIDS'ten Korunma Derneği başkanı Prof. Dr. Sipahioğlu, dünyanın en büyük tıp dergisi The Langet'in (bildiğim kadarıyla dünyanın en büyük tıp dergisi de bu değil bu arada) Hindistan'da yaptığı araştırmaya göre sünnetliler sünnetsizlere göre %30 daha az AIDS'e yakalanıyormuş. Sipahioğlu ayrıca demiş ki gusül abdesti almanın da aynı oranda AIDS riskini azalttığını söylemiş. (Bunun nasıl olabildiğine dair en ufak bir fikrim bile yok) Ayrıca Sipahioğluna göre sünnetli ve gusül abdesti alan müslümanlar AIDS'e karşı kat kat daha şanslıymış, ama virüs dinleri ayırt edebiliyor sanırım ki sünnetli ve gusül abdesti alan hristiyanlara bulaşıyor bu cümleden anladığım kadarı ile. Bir de Sipahioğluna göre AIDS denen hastalık organ nakli (benim bildiğim kadarıyla organ nakli yapılmadan önce donör'ün sağlık durumu bilinir, tabi organ naklini evde yapmıyorsanız), cinsel münasebet (bunu biliyoruz zaten), dövme yaptırmak (dövme yapılan aletler sterilize edilir mürekketp de AIDS'e sebebiyet veren HIV virüsünü de taşımaz bildiğim kadarıyla), manikür (tırnaktan da AIDS bulaşabileceğini hiç zannetmiyorum) ve kan yoluyla (bunu biliyoruz zaten) bulaşıyormuş.

Şimdi gelelim baştaki oran olayına. Biraz düşününce müslümanların doğal olarak sünnetli ve gusül abdesti alan insanlar olmasının yanında zina yapmaktan kaçınması ile AIDS oranındaki bu farkın anlaşılabilmesi son derece normal. Yani kısacası abdest ve sünnet AIDS olma şansınızı azaltmıyor, sadece abdest alan ve sünnetli insanlar eşleri dışındaki insanlarla seks yapması din tarafından yasaklandığı için AIDS'lilerle cinsel münasebete girme ihtimali düşüyor. Yani olay sünnette değil çok insanla birliktelik yaşamakta bitiyor.

Benim için işin kötü tarafı ise bilimsel verilerin çarpıtılması ve din propagandası yapanların oyuncağı olup onların kafasına göre gösterilebilinmesi. İnsanları hala böyle korkutma gibi yöntemlerle dine zorlamaya çalışmak yerine doğru verileri, bilgileri sunup kendi kararlarını vermeleri daha doğru diye düşünüyorum. En azından bunu da insanları salak yerine koyarak ya da cehaletlerini sömürerek bu yöntemlerle yapmak habercilik değil başka birşeydir.

0 yorum:

Blog Widget by LinkWithin