Allah'a emanet

11 Ağustos 2009 Salı

En rahat müslüman tümcesi olan Allah'a emanet artık sanırım tüm Türkiye için geçerli. Bıdı bıdı ahkam kesmeden önce istatistiksel bilgileri vereyim de neyi kastettiğimi anlayın tez elden.

Memleket çapında toplam 66.876 adet okul bulunmaktaymış, ayrıca 1220 hastane ve 6300 sağlık ocağı bulunmaktaymış çıtı pıtı ülkemde. Şu rakamla kıyaslanana kadar bu sayılar size birşey ifade etmemiş olabilir ancak vahin nokta şu ki ülkemizdeki cami sayısı 77548 ve şuanda inşaatı sürmekte olan 1346 cami daha bulunmakta. Hayır için nice kalantor babayiğitler bu camileri yaptırmış iyi etmiş de hiç mi sağlık denen şeyin daha acil bir durum olduğunu düşünememişler de cami üstüne cami yapmışlar. Hatta sırf "şanımız yürüsün" mantığıyla 500 nüfuslu köye 1000 kişilik cami yaptıranlar da var. İnsan ibadet etmek için yanıp tutuşursa bunu evde de yapabilir bildiğim kadarıyla. Hadi onu da geçtim bu kadar camiyi yaptınız da bu köylerde yanınızda yörenizde biri hastaneye yetiştirilemeyip öldüğünde hiç mi eksikliğini görmediniz.

Tahmin ediyorum ki benim gibi birinin blog yazması ile değişebilecek birşey değil bu. Cami sayısı 150 binlere kadar girer de okul ve hastane sayısı öyle inanılmaz artışlar yapmaz. Ne yapıp da düzeltmek gerek bilemedim ama en azından insanları haberdar ediyim bu durumdan dedim. Tüm müslümanlar ibadetlerini rahat rahat gerçekleştirsinler onlara birşey demiyorum da yarın öbürgün sağlık ya da eğitimle ilgili bir sorun oldu mu bilsinler ki o da Allah'a emanet.

1 yorum:

Investor dedi ki...

Sayın arkadaşım olaya öncül bakış açın gayet iyi.Ama biraz fizibilite analizi yaptığında bu iş böyle değil.İlk önce camilerin sayısının çok olmasının nedeni ilk olarak hayırseverlerin sürekli cami yaptırması gelmiyor.

Ülkemizde kırsal kesim çok fazla tahmin edemiyecegimiz kadar 60-70 hanenin yaşadığı köyümüz çok fazla ve insanlar buralara islamı daha iyi yaşabilmek adına cami yapılmasını istiyor.Kusura bakmayın kimse buna karışamaz.

Bu bakış açısıyla neden camiler fazla neden saglık ocagı az bunlar üzerinde durulması gereken ciddi sorunlar.Bırakın ilçeleri merkezlerde bile onlarca doktor ve kapasitesizlik yüzünden kuyruk var.

Tabiki hayırseverler saglık ocagı ve tıbbi bir takım binalar yaptırsın ve de yapılıyor.Ama gidipte saglık ocagı yerine camii kıyaslamasını yapmanızı yanlış buluyorum.

Klişe olan birtakım önerilerin altı doldurulması lazım.Öyle herşey hastene yapılsın okul yapılsın demekle olmuyor..

Blog Widget by LinkWithin