İcat yata yata büyür

2 Ekim 2009 Cuma

Bir zamanlar bir söz duymuştum "Bütün icatlar tembellikten yola çıkılarak bulunmuştur" diye, bunca yıldır da düşünürüm çürütebilmiş değilim bu sözü. İlk etapta akla gelen örnek olan "asansör merdiven çıkmayı üşenen biri tarafından bulunmuştur" örneğini geçip daha detaylı düşünecek olursak matbaa denen olay da bir yazıyı elle kopyalamak istemeyen biri tarafından veyahut plak denen olay da konsere gitmeye üşenen biri tarafından bulunmuş olabilir.

İşte bu noktada da serzenişim başlıyor ey okur. Yıllar yılı tembelin önde gideniyim. Sırf uykuya dalma keyfini yaşayabilmek adına uyanıp uyanıp uykuya dalarım üşenmeden. Oturduğum yerden lastik top atıp ışığı kapatırım. Sırf elimi klavyeye uzatmaya üşendiğimden ötürü kopyala yapıştır olayını bile mouse ile yaparım. Tembelliğimden şüpheniz kalmadığına göre sorarım benim icat nerde kaldı. Aklıma gelmiş de imkanlarımı aşmış olsa ona da hayhay, ancak bunca yıldır aklıma öyle bir cin fikir de gelmiş değil. Dahilik ile delilik arasındaki ince çizgideyimdir ha geldi ha gelecek icat diyordum ki ne çizgi kaldı ne incelik.

Her duyulana inanmamak gerekiyormuş belki de. Hatta artık kafama bambaşka bir soru daha takıldı. Ben bu kadar yorgun, tembel bir hayat yaşarken aklıma süpersonik bir icat fikri gelse ben bu tembellikle o icadı nasıl hayata geçiririm de insanlığın hizmetine sunup "işte o ince çizginin dahilik tarafına geçtim" diyebilirim o da bir muamma.

1 yorum:

fuly dedi ki...

Tembele iş buyur sana akıl öğretsin diye bi atasözümüz var bi de. dam üstünde saksağan oldu bu :)

Blog Widget by LinkWithin