Kendi sınav cevaplarını beğenmeyen hoca

12 Şubat 2010 Cuma

Bir önceki yazdığım lise öğretmenleri ile ilgili yazıya tekrar göz gezdirirken aklıma lisede yaşadığım enteresan bir öğretmen olayı geldi. Ahmet Danacı isimli "yavrüm öf" gibi enteresan tepkileri olan pek sevgili bir hocamız vardı, dersi anlatırken yaptığı hatalar ve sınavlarda her cevaba eksik puan verip sonra öğrenciler yanına gidip kağıtlarına bakınca tam puan vermek gibi enteresan özellikleri olan bir adamdı.

Yanlış hatırlamıyorsam bir ilk dönem matematik dersinin sınavından çıkılmıştı. Genellikle sınavdan sonra panoya doğru cevapları asan bu hoca o sınavdan sonra asmadığı için sınav notları merakla bekleniyordu ancak ilk dönem olduğu için o kadar da umursanmamaktaydı. Birkaç gün sonra herkes sınıftayken hoca gelip notları okumaya başladı. Herkes birkaç dakika sonra hocanın yanına gidip kağıdına bakacağını düşündüğü için notlar üstün körü dinlendi. Herkesin notları okunduktan sonra Sayın Danacı hocamız bir kağıdı daha aldı eline. "Aranızdan bir sivri zekalı arkadaşınız da ismini yazmayı unutmuş. Bir de cevapları tükenmez kalemle yazmış. Kimin notunu okumadım?" deyince sınıfta bir sessizlik oluştu. Anlaşıldığı üzere herkesin notu biliniyordu. "Kimbilir ne yaptı bu adam" düşüncesiyle birkaç kişi kalkıp hocanın masasına gidince bir de ne görelim. Panoya asmak üzere hazırladığı cevap kağıdını da öğrencilerin sınav kağıtlarının arasına karıştırmış, sonra bir de bunu farketmeden bu kağıdı okuyup değerlendirmişti. Durumun anlaşılması üzerine masanın etrafında gülerken daha vahim bir durum dikkatimizi çekti. Bu sayın hocamız kendi hazırladığı cevap kağıdına 100 üzerinden 70 vermişti. Bu yazıya da bu pek saygıdeğer hocamın bulabildiğim tek resmini koyarak veda etmek istiyorum.

4 yorum:

littleiv dedi ki...

oha bu olay gerçek mi? şehir efsanesi diye anlatılagelirdi :)

Parahuman dedi ki...

ne yazık ki gerçek... hatta bu herif de haala burak bora anadolu lisesinde olabilir... git sor bu olayı yine "yavrüm öööf" der :D

İlknur dedi ki...

Şaka gibi:) ne öğret-men-lerimiz var sınır tanımıyorlar ???

Parahuman dedi ki...

düşünün bir de kendi cevaplarına 70 veren bir hocadan ben 45 alıp kalmamak için neler çektim :)

Blog Widget by LinkWithin