Örnek yolcu

28 Aralık 2009 Pazartesi

Evimden okuluma giderken eskiden kullandığım otobüs hattında sempatikler sempatiği bir şoför vardı. Öyle ki otobüsle üst geçitten geçerken "şu anda 20 fit yükseklikteyiz" ya da "son seferimin son durağına yaklaşıyorum ve evime gidip karımın yaptığı fasulyeyi yemek için sabırsızlanıyorum" gibi enteresan cümleler kurardı. Birgün yine sabah haliyle ilk duraklardan bir tanesinden bindim otobüse. Baktım bu sempatik şoför direksiyonda. Tam akbilimi basarken "hoşgeldiniz, günaydın beyefendi nasılsınız?" dedi, ben de insan bir kimse olduğum için "çok teşekkür efendim sizi sormalı" dedim, o da "çok tefekkürler beyefendi hayırlı yolculuklar" dedi, ben de "kolay gelsin" deyip geçtim o eski Mercedes otobüslerin karşılıklı bakan ve hiç sevmediğim 4'lü koltuğunun en düz ve en cam kenarı olanına.

Tıngır mıngır ilerlerken otobüs, tam E5'e çıkmaya birkaç durak kala bu şoför dellendi. Ben de kulaklığımı takmış sakin sakin müzikler dinliyor olduğum için baştan pek ciddiye almadım. Ancak gördüm ki arada sırada direksiyonu bırakıp eliyle beni işaret ediyor sanki. "Selam verdik kabahatli mi olduk" diyerekten usulca çıkarttım ki kulaklığı bir de ne duyayım. Otobüsün örnek yolcusu olmuşum. Şoför oturduğu yerden "80 kişi bindi otobüse hepsine selam verdim de içinizden sadece şu beyefendi karşılık verdi, nasıl millet oldunuz yahu bunca insandan sadece bir tanesi mi selam verir?" diye öykünüyor. Adam sinirlenmiş o tamam ona diyecek birşey yok. Ancak ben babası sınıf öğretmeni olup da sınıftaki tek takdir almış öğrenci gibi kaldım otobüsün ortasında. Kimsenin sevmediği örnek öğrenci gibi kaldım. Enteresan bakışlar arasında (aslında sonrasında da uyuyarak) baya bir yol almıştım.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

mauehahea:D süperkulade!!

örnek bir insan yolunda emin adımlarla ierliyorsun sevgili human. her zman kötü şeylerde gelmiyormuş başına bu halk otobüslerinde. bu hareketinle bir insanlık dersi verdiğini söyleyebilirim:)

fuly dedi ki...

bi de beğenmez otobisleri. bizi koyun gibi tıkıştırıyolar ne günaydını. ben şöföre günaydın amca hayırlı yolculuklar desem geç len içeri der bana.

Parahuman dedi ki...

ben de selam werdim yolculardan ayırdı beni... sınıf çatışması çıkardı adeta otobüste...

Blog Widget by LinkWithin