Şöyle Böyle #8

13 Aralık 2009 Pazar

Böyle madde madde yazma olayı çok süpermiş. Bir de hafta boyunca aklıma gelen şeyleri "hah bunu yazayım süper olsun" dedikten sonra unutmak çok kötü bir durummuş.

  • UGG denen botlar resmen toplumu ikiye böldü. Öldüresiye dalga geçenler ve gururla giyenler olmak üzere... Ama ortası da yok. Sokaktan kimi çevirip sorsan bu konuda çok uçlarda bir fikri vardır.
  • Eskiden Show TV'nin haberlerinde herşeyi gösteren kırmızı bir halka vardı. O zaman dalga geçtik ama çok babacan bir tavırla "oraya değil buraya bak güzel kardeşim" diyen birşeydi sanırım yazık etmiş olabiliriz.
  • Yurtdışındaki Popstar yarışmalarında Türk yarışmacıların birinci ikinci falan olması seslerinin çok güzel olmasından mı acaba yoksa ordaki Türk'lerin boş işlerle uğraşmasından mı bilemedim.
  • Bünyemde bir hata var sanırım. Şöyle ki gece 12'de yattığımda sabah 8'de neylesem uykumu almış bir şekilde kalkıp okula gidemiyorum. Gelin görün ki sabaha karşı 4'te uyuyayım öğlen 12'de uyanayım o zaman süper uyumuş bir insan oluyorum. "Bre densiz bünye iki türlü de 8 saat uyumuş olmuyor musun?" diye birkaç kere sormayı denedim ama tatmin edici bir cevap alamadım.
  • Dünya Kupası da başlasa da 2 kaliteli maç izlesek. Bir de o Afrika'daki vuvuzelanın en büyük düşmanlarından birisiyim.
  • Talk box denen bir alet var sesin şeklini şemalini falan değiştiren. Niyet ettim ondan almaya. Ancak Türkiye'de 450 TL'ye bulabildiğim bu alet ev yapımı olunca yaklaşık 20 TL'ye mal oluyor. Tek kötü yanı gereken malzemelerden bir tanesi o Amerikan çizgi filmlerindeki tahta saplı plastik uçlu tuvalet pompası.
  • Kayakla uzun atlama gibi bir spor var ya. En fazla 3 dakika izleyebilmişimdir. Bir saat rüzgar bekle işaret bekle, sonra fırla bir anda. Ne bir estetik hareket ne bir mücadele ne de nereye düştüğünü anlama ihtimali. Böyle spor mu olur lan.
  • Vize haftası sonrasında okula gidip derslere girmek çok büyük bir irade ister.
  • Hesap ödedikten sonra kolonya ikram eden kebapçılar göz bebeğimdir.
  • Evde otururken elektrik kesildiğinde gözlemleyebildiğim kadarıyla herkesin ilk yaptığı şey camlara koşup etraftaki apartmanlardaki elektrik durumunu gözlemlemek olur. Eğer tek elektriksiz kalmış apartman içinde yaşanılansa o apartmanın sakinleri kendilerini biraz daha haksızlığa uğramış gibi hisseder. Ama bütün bir semtin elektriği gittiyse normal karşılanır mesela.
  • Trafikte kaza yapmaktan sonra kaza sonrası süreçten çekinen bir insanım sanırım. Zaten arabam 80 kilometre hızı pek geçemediği için ciddi bir kaza geçirme ihtimalim yok. Ancak sonrasındaki o tutanak doldurma resim çekme kısmı, polise laf anlatma aşaması, trafiği tıkamış olmanın verdiği gerilim... Düşünmesi bile kabus gibi.
  • Wipeout denen yarışmayı tümTürkiye'ye yayınlamıyor olsalardı bilmem katılır mıydım. Ama bu haliyle "sayın parahuman gel seni garantili birinci yapacağız" derlerse anca girerim. Yoksa niye boşuna takla atıp rezil olduğumla kalayım.

1 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Çoğuna katılıyorum.

Blog Widget by LinkWithin