Türk insanı kalıp sever

4 Eylül 2009 Cuma

Türk insanı yaratıcıdır, buna lafım yok. Ama biri de yaratıcı birşey üretmeye görsün hemen bin tane benzeri çıkıyor. Kaç zamandır sağda solda görmekten tiksindiğim 2 kalıp var ki gördüğüm yerden kaçıyorum artık.

Birincisi rock müzik yapılan hadiselerin isminin sonu rak ile biten bir kelime seçip bunu rock olarak yazmak. Yanılmıyorsam ilk olarak Barış Manço televizyon programına isim olarak Çıngırock koymuştu. Dorock, burock, çorock, tarock gibi bin tane örnek mevcut.

Diğeri de "ümitsizseniz, ümitsizsiniz" kalıbı. Bunu da ilk defa otobüste bir reklamda görmüştüm sonra ardı arkası kesilmed. Sinirsizseniz sinir sizsiniz, sizsizseniz siz sizsiniz, hississeniz hiz sissiniz gibi binlerce örnek. Bunun okuması da zor bir de başa bela oluyor okurken.

Burdan başlatmak istediğim dev kampanya ile şu 2 kalıp kalksın artık ortadan. Sıtkım sıyrıldı bunları görmekten. Yaratıcı güzelim yurdum insanı bunlarla sınırlı kalmasın gelişsin artık. Bunlardan birini gördüğüm bir tabela daha görürsem "taş yok mu lan taş" diyip camını çerçevesini indiririm o mekanın şimdiden uyarmış olayım.

2 yorum:

littleiv dedi ki...

bir de -yorum olayı var.

oku-yorum
gezi-yorum
takı-yorum
..
.
gibi

Parahuman dedi ki...

ha evet hacı onu da gazeteler kullanıyor o da çok fena...

Blog Widget by LinkWithin