Geniş Aile

27 Eylül 2009 Pazar

Bunca zaman blog yazıyorum diye Türk televizyonlarını yerden yere vurdum, eleştiri içinde bıraktım. "Peki bunca kötü şey yazdım da arada hiç mi güzel birşeyler olmuyor" diye sormaya niyet edenlere de cevabım bu yazıdadır. İşte olumlu eleştirilerle dolmak üzere olan bir yazı.

İlk olarak belirteyim ki Türk kanallarındaki dizileri pek takip etmem. Hele bir de bu diziler yazın başlıyorsa biraz daha şüpheyle yaklaşırım. Ancak Geniş Aile dizisi bambaşkaymış adeta. Dizinin bu kadar sevilmesi ve başarısındaki 2 önemli faktör diyalogların pür neşe olması ve karakterlerin izleyenlere son derece gerçekçi gelmesi. Yani kötü adam olayım diye herkese kötülük yapan adamlar yok da bir mahalle dolusu insanın arasında geçen uyumsuzluklar var. Ayrıca oyuncuların hepsinin de özenle seçilmiş olduğu belli. Hatta şuan dayanamayıp oyuncular hakkında birkaç satır yazmak istiyorum.

Halit Akçatepe: 90'lı yıllardan kalma Hababam Sınıfı Sendromu gibi bir durum var sanırım, o jenerasyonun insanları Halit Akçatepe'yi gördüğü vakit direk sırıtmaya başlıyor. Kendimde ve nice nesildaşımda gözlemledim bu durumu. Ayrıca dizide de eşiyle yaşadığı çekişmeleri son derece neşeli aktaran bir ihtiyarı delikanlıyı oynuyor.

Rasim Öztekin: Türkiye'deki sayılı yeteneklerden biri olmasına rağmen hiçbir zaman anlayamadığım ve kendi klasına yakışmadığını düşündüğüm basit rollerde izledikten sonra böyle neşeli bir dizide kendisini görmek çok sevindirici.

İlker Ayrık:
Genç izleyiciler hatırlamaz büyük ihtimalle ancak "Aslı ile Kerem" adlı bir dizi vardı yıllar yıllar önce. İlker Ayrık hatırladığım kadarıyla ilk olarak orada çıktıydı. Sonra da Dankek reklamlarındaki Kek'i oynadıktan sonra kayboldu gitti. Tiyatro kökenlidir, karakterini de son derece başarılı canlandırmıştır.

Ufuk Özkan:
Ekibin tiyatro kökenli birçok oyuncusundan birisidir. Birkaç dandik diziden sonra rahatça kendinden birşeyler katabileceğini düşündüğüm bir role kavuştu.

Fırat Tanış:
Dizideki kötümsü adam rolünü iyi canlandıran oyuncu. Ancak beni şaşırtan hadise hiç tahmin edilmeyecek başka meziyetleri de o kirli sakallı suratın altında barınmaktaymış. "Yani" isimli şuan kimin söylediğini bilmediğim şarkının bestekarıymış aynı zamanda. Merak edenler Youtube'lardan izleyebilir.

Borra Akkaş:
Ekranda lise üniformalarıyla kazık gibi herifler görmekten usanmıştım ki sonunda lise öğrencisine benzeyen bir oyuncu çıktı. Rolünde son derece başarılı olmasının yanı sıra bu genç de türlü çeşitli besteler yapmış sözler yazmış rapçi olarak nam salmış.

Gerilmeden kasılmadan izlenecek neşeli bir mahalle dizisi arayanlar için birebir dizi diyebilirim Geniş Aile için. En azından son 3-4 yılda televizyonda hevesle takip ettiğim tek dizi olma özelliğini de elinde tutuyor. Kısacası şiddetle tavsiye ederim yani ey okur.

0 yorum:

Blog Widget by LinkWithin