Messi vs. Ronaldo

18 Eylül 2009 Cuma

Futbolun doğasından mıdır bilmem hep bir kıyaslama durumu mevcut. Yıllar yılı bitmeyen Pele mi Maradona mı ya da yurdum çapında Alex mi Hagi mi gibi kıyaslamalar yapılagelmiştir. Şimdiye kadar saydıklarım bana gereksiz gelmiştir (farklı dönemin farklı türdeki oyuncuları olduğundan kelli) hep. Ancak günümüz futbolunun 2 cevval ismi var ki kıyaslamalara doyamıyor kimse. Barcelona'lı Lionel Messi ve rekor bir ücret ile Manchester United'dan Real Madrid'e transfer olmuş Cristiano Ronaldo.

Futbol ve tarz olarak herkes için farklı olabilir bu iki isim tabi ama benim için Messi kendini tamamen futbola adamasıyla ve sempatik haliyle birkaç adım öndeydi hep. Ronaldo da zengin şımarık tiplere benziyor. Ayrıca klüp bazında başarılara da bakacak olursak Messi'li Barcelona bu efsanevi sezonundan çok çok önde.

Ancak benim esas yapmayı kafaya koyduğum kıyaslama ise bambaşka bir alanda. Bu genç topçular meşhurdur popülerdir diye reklamlar çekmiş. Ve bu reklamlarda da Messi bir kere daha Ronaldo'yu açık ara alt etmiş. Kısaca reklamlardan bahsetmek gerekirse Ronaldo ayağında şampuan kutusu sektirdikten sonra adını ve şampuanın markasını söyleyip gidiyor. Diğer reklamında ise sıcak ortamda ve karlı ortamda top oynarken "her ortamda en üst performans" falan dedikten sonra benzin reklamını yapıp gidiyor. Messi'nin reklamında ise gönüllerde taht kurmuş Zinedine Zidane "bir efsane duydum" diyerek tribünlerde görünüyor ve "koşarken kıvılcımlar saçarmış yanından alevler çıkarmış" diyerek Messi'yi izliyor. O esnada da genç Messi sahada çalımlar atmakta şutlar çekmekte. Zidane da "doğruymuş" diyerekten "tacımı artık ben bu genç elemana devrediyorum" dermişçesine bir tavırla dönüyor arkasını gidiyor. Messi de bir kez daha reklamıyla Ronaldo'yu geçmiş ve gönlümde tahtını sağlamlaştırmış oluyor.

1 yorum:

littleiv dedi ki...

evet bu açıdan düşünmemiştim. messi yine kazanmış

Blog Widget by LinkWithin