Açıklamalı dalya

21 Eylül 2009 Pazartesi

Nihayet oldu. Dalya dedim. Bu 100. yazım. Bu kısa blog hayatımın ilk kilometre taşlarından birisindeyim. Bir de anlamı olsun diye blog yazmaya başladığım andan itibaren karşıma nice kereler çıkmış olan "nedir bu parahumanbeing" sorusunu izah etmek isterim.

Cin fikirli bir insan olduğumdan kelli 2 tamlamayı harmanlıyıp kendimce bişeyler anlatmaya çalıştım. Şöyle ki: human being, ingilizcede insanoğlu gibi bir karşılığa sahip. Parahuman ise insanla başka canlıların melezlenmesi sonucu oluşturulan canlı türüne (her ne kadar ütopik de olsa) verilen isimdir. Netice itibariyle bu iki tamlama da birleşince günümüz insanının hayatının başlangıcındaki saf insanlığı kalmıyor onu vurgulamak istedim. İnsanlar ileyleyen yaşlarında türlü çeşitli nedenlerle hayvancıl ya da bitkisel hatta bazen robot benzeri özelliklere sahip olup fiziksel olmasa da mental olarak farklı güdülere sahip olmaya başlayıp saf insan olmaktan uzaklaşıyor. Ben de bunu vurgulamak istediydim ancak sanırım bunu ilk bakışta parahumanbeing'e bakarak anlamak biraz zor oluyor.

Üşenmeden sıkılmadan okuyabileceğiniz nice 100'lere ulaşmak dileğiyle.

Not: sayfam yavan kalmasın diye en kısa zamanda da tepeye bir logo ayarlayacağımı da siz parahumanbeing hayranlarına duyurmak isterim.

3 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Nice 100 lere bitkim hayvanım robotum. l00 ünü de zevkle okudum.Lezzet aldım. Bi solukta 100 daha okurum ve 1oo daha ve 100 daha. Yeter ki sen yaz Parahuman'ım Human Being'im.
Nice 100 lere...

Parahuman dedi ki...

teşekkürler ediyorum efem...

fuly dedi ki...

çncelikle 100 (üncü)yazınız hayırlı olsun efem. Logo falan kıskanıyorum ben de isterim :)

Blog Widget by LinkWithin