Eski sevgiliye açık reklam

28 Temmuz 2009 Salı

Yakın zamanda bir hanım kızımız internet vasıtası ile pek bir meşhur oldu. Ana haber bültenlerine çıkacak kadar meşhur olan bu ablayı tanımayan vardır diye kısaca bir açıklamak gerekirse bu abla Mert ismindeki (video içerisinde sıklıkla gerizekalı ve aptal olarak hitap ediliyor) eski sevgilisi videoyu çeken Fulya hanım kızımızın Begüm ismindeki (video içerisinde sıklıkla kaşar ve pislik olarak hitap ediliyor) bir kimseyle beraberliği üzere bu Fulya kızımız da yerinde duramamış bir video çekeyim demiş.

Videonun hakaretler dışındaki kısmı ise şöyle isminin Fulya olduğunu öğrendiğimiz sinirli abla ilk olarak bir gecelik çıkartıyor (kendisine Mert denen eski sevgili almış bunu) Begüm'e bir hakaret silsilesinden sonra bir e-ticaret sitesinde 1 liraya satacağını söylüyor, sonrasında bir fotoğraf makinası çıkartıyor ve içinde Mert'in çok özel resimleri ile birlikte 1 liraya aynı siteye ekleyeceğini ve son olarak da Mert denen eski sevgilinin çok çabalayıp milli takıma imzalattığı futbol topunu yine aynı fiyata satacağını duyuruyor. Ürünlerin satılmasından kısa bir süre sonra da Mert'in etekli resimleri internete sızıyor.

Bu olayın yapılış şekliyle ya da şu haksızdır bu haklıdırla ilgili oturup yorum yapacak halim yok elalemin özel hayatı beni pek alakadar etmez. Ancak videoyu izledikten sonra aklıma gelen ilk şey "viral marketing" oldu. Açıklamak gerekirse Viral Marketing denen olay reklamı para verip tv kanallarında göstermek yerine masrafsız bir şekilde yayılmasını sağlayan bir pazarlama tekniğidir. Yani reklamı biri gördüğünde "oha lan ne acayip" diyip başkalarına da erişmesini sağlamaktır. Bu video için de düşünecek olursak bunu izleyen insanların birçoğunun söz konusu e-ticaret sitesine girip bu ürünleri aradığını tahmin edebiliyorum. Ayrıca bu videonun ana haber bültenlerine çıktığını da düşünecek olursak son derece başarılı bir kampanya olmuştur diyebiliriz. Ha eğer bu öyle birşey değilse ve anlatılanlar tamamen gerçekse elalemin derdi 70 milyonu gerdi demekle yetiniriz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili parahuman!!

doğru tespitinizden ötürü sizi tebrik ediyorum. Bir reklam kampayasından başka birşey değilmiş bu hadise.:)

Blog Widget by LinkWithin