Şöyle böyle #18

26 Ocak 2010 Salı

Sevgili okur geçen gün camdan bakıp kara kara "bu karda nasıl gideceğim okula" diye düşünürken MSN'den gelen neşeli bir msj ile huzura kavuştum. Evet doğru tahmin ettiniz, 2.5 gün kar tatili oldu okulum. Ben de bu neşeyle birşeyler yazayım dedim.

  • Geçen gün duyup çok güldüğüm "Napolyon'un bir de öteki yüzü var" lafını sizle paylaşmak isterim.
  • Bazı insanlar var ki rejim yaparlar hep, sonra da kepekli ekmeğin normalden daha güzel olduğunu iddia ederler. Nasıl bir ikiyüzlülük la bu? Bunca yıl yemişin somun somun ekmekleri de kepek ekmeği aklına gelmemiş, ne zaman ki rejim yapmaya başlıyıp kepek ekmeğine muhtaç olunca mı o kadar süper bir ekmek oldu bir anda?
  • Makarnaya bakarak insanlığın gizemini çözdüm. Makarna bol nişastalı ve çatalla yenen basit bir yemektir değil mi? Aslında o kadar basit değil işte. Uzununu yapmışlar, yetmemiş biraz yassısını yapmışlar, o da yetmemiş deniz kabuğu gibi olanını yapmışlar, o da yetmemiş papyon gibi olanı, o da yetmemiş çok ufak boru şekilli olanlar. Ben ki mutfakla alakalı biri değilim ona rağmen en az 15 farklı çeşit makarna görmüşümdür. Ne ki bu şimdi? Tadı falan aynı hepsinin. Sırf insanoğlunun şekilciliği işte. Boş işlerle uğraştığımızın bir numaralı göstergesidir bu kadar çok çeşitli makarna olması.
  • Tükenmez kalemin isminden çok ümitlendiydim ancak kullanırken hüsrana uğradıydım. Burdan bilim adamlarına sesleniyorum, tükenmez silgi gibi birşey yapılabilir bence, hatta isminin de tam karşılığını verebilir gibi geliyor bana.
  • Kimi erkekler bozuk paralarını cüzdandaki bozuk para yerine koyar ya, ben onu hiç beceremem işte. Her minibüse otobüse bindiğimde cüzdan çıkarmak ızdırap gibi geliyor bana, hele ki o zar zor sığdığım taşıtlarda. Cep çok daha verimli bir taşıma şekli bence bozuk paralar için.
  • Kartopu oynamanın da dejenere olduğunu gördüm geçen gün. Çocuklar şimdi 2 elleriyle yerden aldıkları karı sıkıştırmadan birbirlerine savuruyorlar. Benim dönemimde kartopu oynamak sanat ve stratejinin birleşimi olan çok önemli bir meziyetti. Önce 1 avuç kaliteli kar alınıp iyice sıkıştırılır. Tam bir küre olması da önemli havada süzülürken dengesini kaybetmesin diye. Sonra bu mükemmel ve sertleştirilmiş küre rakibin ensesi dönükse enseköküne, rakip yan dönük ise kulak memesine, önü dönük ise burnu hedef alınacak şekilde omuzdan süratlice fırlatılırdı. Nice kişiyi kartopuyla diz çökertmişliğim var sevgili okur. Günün sonunda önümde el pençe divan durup saygısını gösterenler var. Kardan kıştan soğuttum nice mahalle arkadaşımı.
  • Anahaber bültenlerinde kayıp kaza yapan arabaları gösteriyor ya, seviyorum ben onu izlemeyi nedense.
  • Bir de buz tutmuş bir merdivenin falan yakınına kamera koyarlar, akşam da haberde insanların kayıp düşmelerini montajlayıp sunarlar. Onu da severim. Ama bari o haberi ağlak müziklerle falan vermeseler.
  • Bu arada karlı bir günde güneş çıkınca söylenen o "kar topluyor" olayının bilimsel açıklamasını yapabilen olursa ona saygım sonsuz olur. Var mı öyle birşey?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Küçükkene kar topu oynarken bildiğin organize falan olurduk biz..Kardan sur yapar, cephane falan oluştururduk..Düşmanı punduna getirebilmek adına türlü taklalar atardık..

Parahuman dedi ki...

şimdiki gençler tırt azizim... kartopu bile yalan bunların... bilmem hatırlar mısınız ben kartaldan kartopu atıp maltepede arkadaşın evinin camından sokardım... heey hey

fuly dedi ki...

sevgili parahuman;
lütfen makarna hakkında ileri geri sözler etmeyiniz. Yerseniz göreceksiniz ki aslında her bi çeşidi size farklı lezzetler sunuyor. Makarna aşktır :)

bozuk para taşıma konusunda da beni bozukpara cüzdanı niyetine kullandığınızıda ekleseydiniz bari.Mütemadiyen cebimdeki
kuruşluklar artıyor sayenizde.

Parahuman dedi ki...

bütün makarnaların tadı sayın kek... denedim gözlemledim gördüm... hiçbirinden de hazzetmedim...

bozuk para eylemim ise aslında bir sosyolojik deney... Ne yapacağını gözlemlemek için öyle bişey yaptım ben...

fuly dedi ki...

makarnanı anlamıyorsunuz sn human. O ki dünyanın en bi güzel yiyeceğidir. Öğrencilik yıllarımın bir numerolu efsanesidir.

sosyolojik deneyinizin sonucunu söyleyeyim gayet çirkefleşebiliyorum dansöz misali şıngırdadıkça.

Blog Widget by LinkWithin