Denizyıldızı

4 Ocak 2010 Pazartesi

Kar yağdığından mıdır bilmem ama bugün, benden görmeye alıştığınız pür neşe yazılardan birinden farklı olarak bir hikaye ile karşınızdayım. Elimden geldiğince didaktik olmadan yazmaya çalışayım bari de sonra arkamdan "parahuman sen bize mi öğretiyosun bunları" diye atıp tutmayın bari. İlerde çoluğunuza çocuğunuza anlatırken bu hikayeyi beni hatırlamakla yetinirsiniz.

Bir sahil kasabasında türlü deniz olayları neticesinde kıyıya binlerce deniyıldızı vurmuş, denizin çekilmesi ile de bu güzelim 5 uçlu mahluklar kıyıda zalım güneşin insafına kalmıştır. Yöre halkı da bu enteresan durumu görmek için kıyıda yürümeye başlamış. O esnada biri sahilde tek tek denizyıldızlarını alıp eliyle denize geri atmaya başlamış, bu sempatik canlıların hayatını kurtarmak adına. Kıyıdaki bir diğer pesimist kimse de bir süre bu adamı izledikten sonra durduğu yerde duramamış bu adama seslenmiş "yahu güzel kardeşim iyi hoş sen bunları alıp tek tek denize atıyorsun da etrafına bir bak, binlerce var kıyıya vurmuş denizyıldızı, sen böyle kendi başına alıp atarak ne kadarını kurtarabilirsin, ne farkedicek ki sen bu tek kişilik çabanla" diye. O sırada çabalayan amca eğilip yerden bir tane daha denizyıldızı almış denize atmış ve pesimist amcaya dönerek "bak işte bu fırlattığım için çok şey farketti" demiş.

Arasıra pesimist olmayı bırakıp dünyayı değiştiremeyeceğini bilerek de olsa birilerine böyle karşılık beklemeden yardım etmek güzel şey. Dünyayı değiştiremeyecek olsak da birinin hayatını değiştirmek de dünyadaki birçok şeyi değiştirebilir. Edilgen yaşantılarımızda zaten birçok kez denizyıldızı durumunda bekleriz, arasıra da optimist amca olup birilerinin hayatında birşeyleri düzeltme fırsatı bulduğumuzda bunu değerledirme fırsatını kullanamazsak denizyıldızı olarak beklerken de çok ümitlenmeye hakkımız olmaz bence.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

zaman zaman her birimizin pesimişt bir kimliğe bürünebildiği şu dünyada, bir gün bir deniz yıldızı kimliğine de bürünebileceğimiz gerçeğiyle yaşarsak eğer belki daha güzel bir dünya bırakabiliriz sonra nesillere..

Parahuman dedi ki...

denizyıldızı olunca da öyle kalıyosun bazen ya o da kötü... misal ben denizyıldızı olarak piyango bileti aldım, olmadı... kıyıda kalan şanssız çoğunluktan biri oluyosun genelde...

fuly dedi ki...

pesimistlerde aslında bir deniz yıldızıdır. (kısa ve net oldu bu)

başlığı görünce bir an fox tv deki iğrenç dizi ile ilgili bişiler yazdın sandım sevgili human. çok güzel hikayeydi paylaştığın için teşekkürler :)

Parahuman dedi ki...

he güzelim hikayeyi gittin fox un dizisine mi benzettin... özetin de iyi olmuş da optimistlerle ilgili de bişey diyeydin biraz...

fuly dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Rayegân Yaşar dedi ki...

Dünya; iyi şeyler yapmaya çabalayan güzel insanlarla dolu. Ama, hepsinin başında ''Sen mi kurtaracan dünyayı''diyen akıl hocalığına soyunmuş pesimistleri de var.Karşılıksız iyilik yapmanın ''enayilik'' olduğunu zanneder bunlar, ruh ve duygu fakirleri. Oysa çem çem konuşuncaya kadar bir kaç yıldızı da onlar atsalar denize...
(Senin beni dün attığın deniz gibi.) ;-}}}

Parahuman dedi ki...

bi süre boyunca hep yıldız atan olup da hiç şanslı yıldız olamayınca insan ister istemez pesimist de oluyor tabi biraz... bunu da göz ardı etmemek lazım :)

Blog Widget by LinkWithin