Japon'ların içine dert olan Türk

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Benim bir zamanlar tarih dersi kitaplarında okuyup anlamadığım birşey vardı. Türkler gidip Çin'lileri savaş meydanında alaşağı ediyor, yerden yere vuruyor ama sonra bu Çin de türlü şeytanlıkla tavşanlıkla iç işlerimize karışıp bizi bin beter ediyordu. Belki de bunu farketmiş bir eleman da öyle bir oyun etmiş ki bu uzakdoğu ahalisine onlar da anlayamamış. Gelin görün ki hedefi şaşırıp Japonya'da gerçekleştirmiş bu olayı.

Milliyet'in haberine göre Serkan Anılır adlı bir Türk vatandaşı "Benim uzay asansörü diye bir projem var, hatta NASA'da da 2 sene astronotluk eğitimi aldım" diyerekten dünyanın en önemli 10 üniversitesinden biri olan Tokyo Üniversitesine girmiş. Hatta bunlar da yetmezmiş gibi ilk Türk astronot benim de demiş. Adamın palavraları bu kadarla kalmamış. 2003 yılında bir doktora tezi vermiş bu Serkan, o tezin de büyük bir kısmının başka yerlerden araklanmış olduğu da çıktı ortaya. Hatta bir de Türk Ulaştırma Bakanlığının kendisini NASA'ya gönderdiğine dair bir belge de düzenlemiş bu sinsi Serkan. Bunlar da yetmezmiş gibi kendini astronot kıyafetlerinin içine soktuğu bir de fotomontaj yapmış bu sinsi. Yetmezmiş gibi Illinois ve İTÜ üniversiteleri mezunu olduğunu belirten bu Serkan'ın o okullarla hiç ilişkisi bile olmamış meğer. Hatta okul arkadaşları tarafından sahte NASA kimliği hazırlarken bile görülmüş bu kendini bilmez Serkan.

Gelelim olayın diğer tarafına. Garibim saf naif Japon'lar "Barış Manço'nun çıktığı ülkeden yamuk yapan olmaz" diye hiç araştırma gereği duymamış herhalde. Belki de orda insanlara daha fazla değer verildiğinden ve inanıldığındandır. Garibim Tokyo Üniversitesi rektörü de "şok içerisindeyiz, ilk defa böyle birşey gördüm, 130 senelik üniversite tarihimizde ilk defa birinin doktorasını iptal edip işten attık" demiş. O da ne olduğunu şaşırmıştır garibim. Bu deha Türk hakkında övgü dolu başlıklar atan gazeteler de özür yazısı yayınlamışlar.

Bunların dışında bu Serkan'ın yalanlarını maddelemek gerekirse;

  • Türkiye'nin ilk resmi astronotuyum, ulaştırma bakanlığı tarafından NASA'ya eğitime gönderildim. (Belge de fotoğraf da yalan)
  • Türk Milli Kayak takımında olimpiyat madalyası kazandım. (Bu zaten komple yalan)
  • Illinois Üniversitesi ve İTÜ mezunuyum. (Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık mezunuymuş)
  • 2003 Sapacean uzay konferansında bildiri sundum. (Katılımcı bile değilmiş o konferansta)
  • Japon uzay fiziği departmanı başkanıyım. (Öyle bir departman bile yokmuş)
  • Amerikan onur madalyası sahibiyim. (Bu da parayla satın alınabilinen bir madalya çıktı)
  • Tokyo Üniversitesi'nin ilk yabancı yardımcı doçentiyim. (Daha önce birçok yabancı yardımcı doçent olmuş)

4 yorum:

Fikir Terapisti dedi ki...

ben adamın yalanlarını geçtim, japonya'nın en köklü üniversitelerinden birini "japon uzay fiziği departmanı" başkanı olduğunu söyleyerek nasıl kandırabiliyor? madem öyle bir departman yok, bu üniversite yetkilileri "ulan böyle bir departman mı var?" diye hiç sorgulamıyor mu?

"böyle bir dolandırıcılık ancak türklerden çıkardı" demeyeceğim. herif hem zeki hem cesurmuş :)

Parahuman dedi ki...

o yalanı Türk gazetelerine söylüyor sanırım... hakeza bizim gazetelerde de "japonyadaki gururumuz" diye manşetlere çıkmış...

bu arada cesaretini takdir ettim ben de ama yiyosa gelsin böyle birşeyi Türkiye'de yedirsin demeden geçemedim... bulmuş naif naif adamları kekledikçe keklemiş...

littleiv dedi ki...

yıldız mezunumuymuş. yuh ya, ismiminz kötüleniyo :) gerçi sağlam çakal çıktı herif

Parahuman dedi ki...

adam harbi sağlam çakalmış da bunu Türkiye'de yapsa helal olsun derdim bunca şeyi nası yedirmiş diye de, gidip garibim naif japonlara bunu inandırınca sinirlendim... allahtan o rektör harakiri falan yapmadı :D

Blog Widget by LinkWithin